søndag 17. februar 2013

Bryllup ble til snorkletur og Sand Island

Som vi skrev i forrige innlegg så var vi invitert i bryllup i helgen, noe vi gledet oss masse til. Dette ble ikke noe av når en Biskop døde i byen Moshi og direktøren ved skolen her måtte dra dit. Tiden ble for knapp og han bestemte at vi heller måtte finne på noe annet. Vi orket ikke reise på en lang tur og finne et nytt sted, så vi dro tilbake til stille og deilige Peponi Beach.

Kroppene våres tåler ikke solen her så godt og siden vi fikk noen timer ute ved bassenget på Peponi på fredag bestemte vi oss for å være med på en utflukt på lørdag, sammen med noen av de andre gjestene. Vi lånte snorkler, svømmeføtter og dykkemasker for å reise på en båttur til Sand Island med snorkling ved et korallrev. Det er veldig langgrunt vann her og tidevannet synes veldig godt. Vi dro ut ca 1130 og vi måtte vasse ut til båten som lå et stykke ute i vannet. Vi kjørte med motor i 10 min før vi seilte resten av veien til korallrevet. Her fikk vi se mange fine fisk, sjøstjerner, kråkeboller osv. Sand Island vises bare når det er lavvann. Her fikk vi lunsj og litt tid til å bade og gå rundt øya, til den ble mindre og mindre.

Før i uka har vi prøvd oss som lærere på nursery og pre-school. På nursery prøvde vi å lære barna å telle på fingrene for at de skulle få en mengdeforståelse og at det ikke bare er en tallremse de kan på rams. Barna skjønner lite engelsk, så det er vanskelig for oss å forklare dem ting. Det vi synes er enda vanskligere er at lærerne her heller ikke forstår alt vi sier og det blir vanskelig å lære bort. På pre-shcool laget vi forskjellige matteoppgaver med tegninger av sirkler som barna skulle telle. Da de var ferdige lurte læreren på om vi ville ha en time med art. Dette hadde vi ikke forberedt oss på, så vi fant ut at barna kunne tegne dyr som levde i skogen. Her i Afrika lærer barna å kopiere tegninger som voksne har laget, så de skjønte ikke hva de skulle gjøre. Vi tegnet så noen dyr på tavla for at de også kunne begynne. De fleste prøvde å kopiere, men noen hadde også fantasi til å prøve ut noe mer når vi sa at de fikk lov til det. Her skal barna kopiere korrekt etter det en voksen har tegnet og så får de skryt hvis de har klart det, så vi måtte sitte med en penn for å "rette" tegningene til barna i etterkant, noe vi synes var litt rart.
Nursery og pre-school har noen ganger aktiviteter sammen ute under et mangotre. Vi har prøvd å lære dem sangen "five litte monkeys", som de nå begynner å kunne. Vi har også lært dem leken hauk og due, som vi kaller rev og kylling. De fleste barna har skjønt leken og er veldig ivrig med. Vi skulle ønske vi kunne sett litt mer frilek, men barna blir alltid forstyrret og læreren blir sliten og bestemmer så at de skal gå inn i klasserommet igjen.

Skolen her har bestemt at vi skal få skreddersydd oss drakter her, på dems regning. Så på onsdag dro vi til skredderen for å ta mål og bestemme hvilke stoffer vi ville ha. Vi gleder oss til å få det tilbake og tror det kommer til å bli nydelig ;)

I morgen, mandag, skal vi ha besøk av noen studenter fra college som studerer for å bli førskolelærere. De skal se på hvordan vi underviser og lære om hvordan vi gjør ting i norske barnehager. Vi skal også starte opp med et prosjekt her nå til uke. Vi har bestemt oss for å bygge en ny lekeplass til barna, siden den de har er nedslitt, så mer om dette får dere høre om i neste blogg innlegg :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar