søndag 3. februar 2013

Peponi beach

Etter 4 dager i Korogwe fant vi ut at vi skulle finne oss en strand å bade på. Mr. Mgoma anbefalte oss å dra inn til Tanga, til ei norsk dame. Men hos hu var det fullbooket, så hu (Ruth Nesje, TICC) ringte til Peponi og reserverte rom for oss der.

Vel turen dit i seg selv er et lite eventyr. Vi ble kjørt fra skole og til bussholdeplassen, sjåføren vår snakka med noen ved/med bussene og fikk oss på en buss som skulle til Tanga. Det var en minibuss med plass til ca 20. Det ble til slutt kanskje 30 som dro avgårde med den bussen. Trangt og koselig. Godt at vi fikk ha vinduene oppe, slik at vi fikk litt vind på oss. I hver landsby sto det mennesker klare for å selge brus, nøtter, vann etc.. De dro vinduene våres til side, putta varen inn i bussen og sto på utsiden å solgte. På en av plassene kjøpte vi oss en kald cola hver, det smakte godt i varmen!

Før vi dro fikk vi beskjed av sjåføren våres at vi ikke skulle betale mer enn 3000 shillings, så vi betalte det helt i starten av turen. Men etter en stopp i en av landsbyene kommer han å ber om mer penger, siden vi ikke helt skjønner språket så godt ennå, så ga vi penger vi. Der ble vi lurt, for vi fikk ikke tilbake de pengene vi skulle få tilbake, og resten av bussen lo og kikka bort på oss.

Vel fremme i Tanga måtte vi finne turistkontoret, vi fikk hjelp av en lokalmann (som viste seg å være en liten luring) frem til turistkontoret. Derifra tok vi taxi ut til TICC, som var fullbooket. Så vi måtte kjøre videre til Peponi, og det gjorde taxisjåføren gledelig. Vi måtte BARE bytte ut reservehjulet, fylle på vann og bensin før vi dro. Det er nok ikke den mest ekslusive bilen vi har vært borti, hadde til tider problemer med å lukke døra til førersete. Vi kom oss frem selv om vi var sikre på at bilen skulle falle fra hverandre da vi begynte å kjøre på en landevei (som på et tidspunkt har vært asfaltert), men i stede måtte kjøre på skrått ut i veikanten for å komme fremover for å slippe risting fra en annen verden.

På selve Peponi koste vi oss kjempe masse. Vi fikk deilige senger, god mat og litt vind. Nydelig ! Lørdagen gikk bort til å ligge i sola, bade i det lille basenget dems. Noe som førte til at Sindre og Thea ble solbrendte, men vi smiler for det. Vi har slappa av og kost oss masse.

Veien tilbake starta med en minivan tur. Det var seteplasser til 15, men vi var tilsammen 35 stk i bilen. Det var intimt og varmt.  Ellers så er det den samme regla tilbake som til Tanga, betalte litt for mer enn vi trengte og satt trangt. Vi har virkelig fått erfart transport miljøet i Tanzania. Så det var godt å få tatt en god dusj og satt seg under vifta på stua da vi kom tilbake. Også var Mathilde og jeg (Thea) veldig heldige med at Sindre lagde middag til oss i dag.

I morgen skal vi på skolen å observere litt. Blir spennende. Gleder oss,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar